top of page

KOBRA adathordozó megsemmisítők

KOBRA irategsemmisítők logo
KOBRA Multi adathordozó megsemmisítő
KOBRA SSD adathordozó megsemmisítő
KOBRA HDD adathordozó megsemmisítő
Kobra 400 HS OM adathordozó megsemmisítő

KOBRA optikai adathordozó megsemmisítők

Optikai adathordozók magas biztonságú megsemmisítésére lettek tervezve (CD-k, DVD-k - beleértve a 80 mm-es minilemezeket, Blu-Ray, hitelkártyák, SIM kártyák). Óránként akár 2100 optikai adathordozót is képes ledarálni 1,5 x 2 mm-es darabkákra. Megfelel a legszigorúbb katonai és kormányzati követelményeknek. Egy optikai adathordozó lemezt több mint 3000 darabkára aprít. A darálék apró mérete lehetetlenné teszi a megmaradt információk lekérését vagy olvasását.

Olyan vágási méret is elérhető, ami az optikai adathordozókat 0,8 x 1 - 1,5 mm-es homokszerű darálékra aprítja.

A kombinált modellekkel papírt is darálhatunk P-6, vagy P-7 magas biztonsági fokozattal.

Kobra MULTI HS-8 adathordozó megsemmisítő

KOBRA SSD

A legtöbb adattároló biztonságos megsemmisítése viszonylag egyszerű és gyors a KOBRA SSD darálóval. Homokszerű darálék keletkezik a ledarált adathordozókból, ami meghaladja a szilárdtest meghajtók megsemmisítésének NSA/EPL 9-12 követelményeit. A KOBRA SSD daráló képes megsemmisíteni szilárdtest meghajtót, okostelefont, memóriakártyát, iPad-et, tabletet, USB memória eszközt, pendrive-ot, circuit board-ot, bank és egyéb chipes vagy mágnes kártyát, CD/DVD-t, IC chip flash memóriát, CPU chipet beépített ROM-mal vagy flash memóriával.

A KOBRA SSD a legkorszerűbb 38 literes HEPA levegő szűrővel rendelkezik, ami biztosítja a tiszta, biztonságos és kényelmes munkafolyamatot. A levegőszűrő folyamatosan gyűjti a levegőt a gép belsejéből, beleértve az adagoló kamrát is, közben a HEPA szűrő felfog és összegyűjt minden olyan veszélyes anyagot, amit az IC-k gyártása során felhasználnak.

A 240x25 mm adagolónyílás és az adagolónyílásnál lévő biztonsági kefék biztosítják a biztonságos és egyszerű adagolást. A zárható fedél garantálja, hogy illetéktelenek nem férhetnek hozzá a már a gépben lévő anyaghoz.

Két lépcsős megsemmisítés, először egy nagy 180 mm átmérőjű 16 késes őrlő dolgozik, majd a második lépcső biztosítja a kívánt eredményt. Az elektromos ellenőrző rendszer folyamatosan szabályozza a vágókéseket, hogy szinkronban dolgozzanak. A jelzőfények mutatják, hogy hol tart a munkafolyamat.

KOBRA SSD adathordozó megsemmisítő
KOBRA ssd adathordozó mobil pendrive daráló
KOBRA HDD adathordozó megsemmistő, demagnetizáló

KOBRA DEGAUSSER és KOBRA HDD

Manapság a HDD adattárolók okozzák talán a legtöbb fejtörést, mert a ténylegesen adatokat tartalmazó részt egy erős fémöntvény dobozban helyezik el, amit már nem lehet ugyanazzal a géppel olyan apró darabokra vágni, mint pl. a SSD merevlemezeket. Ha csak szétverjük kalapáccsal, kilyukasztgatjuk, vagy akár ledaráljuk a KOBRA HDD-vel, attól még a mágneses lemez maradványaiból visszanyerhető adat (minél nagyobb a megmaradt darab, annál több adatot tartalmaz).
Ezért is ajánlja a gyár a KOBRA HDD mellé a KOBRA MAGPRO 100 demagnetizálót, ami megsemmisíti az adatokat és egyúttal használhatatlanná is teszi a merevlemezt. Mivel használhatatlanná vált HDD merevlemezzel már ellenőrizhetetlen, hogy valóban sikeres volt a demagnetizálás (valószínűleg igen), ezért pl. az NSA által bevett eljárás, hogy demagnetizálást követően ledarálják a HDD merevlemezeket is.

KOBRA DEGAUSSER MAGPRO 100

A legújabb technológiát alkalmazza, és kategóriájában a világ legkompaktabb, legkönnyebb és leghatékonyabb azonnali demagnetizálója. Hordozhatósága és hatékonysága áldás az adattörlési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak. A KOBRA DEGAUSSER teljesen törli a digitális adatokat minden működő vagy nem működő mágneses adathordozóról, beleértve a PMR/LMR merevlemez-meghajtót és a tekercs-/kazettás szalagokat adatkapacitástól és interfész típusától függetlenül.
A berendezés úgy működik, hogy telíti az adathordozó mágneses terét, így kiiktat minden adatot. Ezután az adatok nem állíthatók vissza. A szervosávok is törlődnek, így a szervósávokat használó adathordozók (pl. HDD) nem használhatók fel újra. Mivel szoftver nélkül működik, az adatok törlése nem függ az operációs rendszertől.
A KOBRA DEGAUSSER egy kb. 20000 gauss mezőt használ egy szabadalmaztatott törlési rekeszben. Ezek a jellemzők és teljesítmény biztosítják a NSA listáján a legfelső szintet a demagnetizálók között. A törlési rekeszbe 1 db 3,5” vagy 8 db 2,5” HDD helyezhető. A folyamatos üzem és a 15 másodperces ciklusidő óránként 240 db 3,5” vagy 1920 db 2,5” HDD megsemmisítését eredményezi.
Az opcionális naplókezelő rendszer egy kattintással aktiválja a Kobra Degausser-t, beolvassa és adatbázisban tárolja a törölt merevlemezek vonalkódját.

KOBRA HDD

A KOBRA HDD nagyon alacsony zajszintet és folyamatos üzemelést biztosít. Tönkreteszi a digitális médiaeszközöket, amiket 40 mm x véletlenszerű darabokra aprít. Óránként akár 280 db 3,5" HDD merevlemezt is képes ledarálni.

KOBRA Magpro100 demagnetizáló
Magpro100 demagnetizáló fiók
Kobra HDD merevlemez megsemmisítő
bottom of page